Gud är inte en vit cis hetero funktionsnormativ gubbe! Snarare en svart trans lesbisk funtionsnormsbrytande tjej! Men såklart är Gud varken eller av dessa, eller också både och. Gud är en skapare, omhändertagare, beskyddare, peppare, kraftkälla som går bortom våra föreställningar. Jag tror på att människan är skapad till Guds avbild och alltså inte bara normativa människan utan Gud skapade så många olika typer av människor för att visa hur mångfaldig Gud är och kärleksfullt unikt hen skapat varje individ. 

Det är nog således bra att föreställa sig Gud som den svarta trans-flatan för att kompensera alla normativa bilder alla som varit i kyrkan blivit inproppade med. För att kunna förstå vem Gud är och hens vilja bättre helt enkelt.


Gud står alltid på den svagas sida! Att följa Gud är att solidarisera sig med de mer utsatta. Goda handlingar och solidaritet mot med-människor med-individer och med-natur är goda handlingar mot Gud och ett sätt att visa sin kärlek till Gud vilket är vårt främsta uppdrag.


 

Kommentera

Publiceras ej