Vill berätta om morgonandakten idag i Mellansel som en dag i veckan hålls av två gosplare. Idag var det min och Nellys tur, så igår hade vi lite panikplaneringsmöte. Som alltid när jag och Nelly ska samarbeta så känns det lite stessigt och trögt i början men det slutar alltid med glädje och skratt, vi klickar helt enkelt. Också spännande att ha andakten med någon som inte är troende då får en ha en annat utgångsläge.
En låt som ploppade upp i mitt huvud var "man kan höra vad någon ser, man kan känna vad någon hör, man kan räcka sin vän en hand och komma närmare varann". Så vi hade tema "närhet" på andakten. Församlingen fick ställa sig upp och sjunga denna visa och varja gång en sjöng "närmare varann" så tog alla ett stort kliv in mot mittgången upprepade gånger tills alla stod så tätt som det gick. Sedan fick alla ställa sig i en tät ring runt alltaret. Och vi sjöng sedan i ringen "må din väg gå dig till mötes... och tills vi möts igen må gud hålla dig i sin hand" till varandra. Åh vad bra det kändes att få börja dagen med närhet och gemenskap, och tanken på att Gud är ännu närmre än då vi omfamnar en vän är trygghetsskapande. Ett format på andakten som var mycket uppskattat.

Gud räcker allt ut handen till oss, och det är upp till oss att ta emot den eller inte. Men att känna närhet med Gud är inte alltid lätt, ofta i svåra stunder kan frånvaron vara extra påtaglig och då måste vi helt enkelt LITA på att Gud finns där.

tips för att få uppleva gudsnärvaro:
1. Vi kan också behöva hjälpa varandra att hitta Guds närvaro.
2. Det kan också hjälpa att tända ett ljus, liksom det evigt tända ljuset i Pilgrimskapellet i Vadstena så är guds närvaro evighetslång den slocknar ALDRIG.
3. Att läsa evagelierna kan också föra oss närmare Gud där kommer vi i direkt kontakt med Guds ord genom hens barn Jesus.

Ha en välsignad kväll! 
 


Kommentera

Publiceras ej